WELKOM

Midden in het pittoreske dorpje Paezens-Moddergat, in het uiterste noorden aan de Waddenzee van Friesland, ligt het gezellige vakantiehuis het Zeeroosje. Dit oude vissershuis, gebouwd aan het einde van de 19e eeuw, is helemaal gerenoveerd maar heeft gelukkig enkele karakteristieke eigenschappen behouden zoals de traditionele rode kleur van de buitenmuur, de bedstee en de  houten wand-met-toonkast in de huiskamer. Behalve de bedstee zijn er in dit vakantiehuis boven nog twee slaapkamers onder de dakspanten: Een met een tweepersoonbed, de andere met twee eenpersoonsbedden.Het huis is mooi en comfortabel gemeubileerd. Er is een knusse binnenplaats aan de achterkant van het vakantiehuis en ook aan de voorkant kun je heerlijk buiten zitten. Er staan fietsen klaar in de schuur, waar ook genoeg plaats is om eventueel je eigen fietsen te stallen en de elektrische op te laden.  

Je stapt de deur uit, loopt 100 m en je staat op de dijk waar je een prachtig uitzicht hebt op de Waddenzee. Wandelliefhebbers kunnen meteen doorlopen naar de speciaal aangelegde wandelpier in zee. Fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen want er zijn eindeloos veel fietsmogelijkheden in de omgeving van Paesens-Moddergat. Ook voor wadlopen kun je hier in het dorp goed terecht.

Er is een klein maar erg leuk vissersmuseum in Paezens-Moddergat. Je kunt uitstekend lunchen en drinken in het Theehuis: Yke-muoi kofje & tee drinkerij. We hopen binnenkort een andere horecagelegenheid te krijgen in het oude dorpscafé. Er is een en ander te koop aan etenswaren in het dorp en directe omgeving, voor de verdere boodschappen stap je op de fiets of in de auto. Er is onlangs een splinternieuwe speeltuin om de hoek aangelegd: Een paradijsje voor de kinderen!

Is er een strand? Nee, dat niet. Maar in 20 minuten ben je met de auto bij het recreatie- en natuurgebied het Lauwersmeer. Daar zijn meerdere prachtige stranden en water om te surfen, varen en zwemmen. Natuurliefhebbers kunnen daar ook hun hart ophalen in de prachtige omgeving.

Zin in een dagje Waddeneiland? Je rijdt in een korte tijd naar de boot naar Ameland of Schiermonnikoog. En iets verder rijden bereik je ook de boten naar de andere eilanden.

Ik denk dat je het erg naar je zin zult hebben in het Zeeroosje als je van rust, ruimte, natuur, wandelen, fietsen en relaxen houdt. Wij ontvangen je met alle plezier in ons warme nest.


Wat schreven onze gasten in het gastenboek?