background

22 april 2024


Het was een fijn weekend. Ook een productief weekend! We hebben weer aan de tuin gewerkt en een nieuwe picknicktafel in elkaar gezet. 

Grappig: In de Trouw van dit weekend stond een (samengestelde) foto van de Waddenzee en de dijk direct achter Het Zeeroosje! (Foto Lars van den Brink)

Voor de vogelaars: Een echte ransuil bracht gisteravond weer een bezoek aan de boom voor Het Zeeroosje. Op de eerste foto moet je goed zoeken….Hij/zij zit er blijkbaar regelmatig, want we vinden regelmatig uilenballen.

7 april 2024


De lammetjes staan weer op de dijk! Je hoort het geblaat als je op de patio zit. En daar hebben we gezeten! Want het was twee dagen prachtig weer. We hebben buiten kunnen ontbijten, lunchen en avondeten.

We hebben nu ook wat stenen gelicht uit de stoep op de patio en daar siererwten geplant. We zijn benieuwd wat die gaan doen.

De deur van de huiskamer was toe aan een schilderbeurt. Deze ziet er nu weer vlekkeloos wit uit.

5 maart 2024

Nieuwe plannen! Het duurt nog wel even, maar in januari 2025 komt er een geheel nieuwe badkamer in het Zeeroosje. Het kan helaas niet eerder, kom maar eens aan vaklui die hun agenda nog niet vol hebben. Plus dat we toch al boekingen hebben staan voor de komende maanden. Maar wat in het vat zit…...

30 december 2023

Alex Klaassen. Daar wilden we graag naar toe! In Brabant waren zijn voorstellingen uitverkocht, in Drachten konden we nog kaarten krijgen. En die voorstelling was in de kerstvakantie, juist toen we in het Zeeroosje verbleven.

Onze dochter wilde hem ook graag zien: En zo haalden we haar op bij station Faenwalden. Een lange treinreis voor haar, vooral omdat koperdieven in de buurt van Heerenveen de rails onberijdbaar hadden gemaakt. Gelukkig wist ze het op tijd en kon ze via Groningen komen.

Naar Drachten dus, schouwburg De Lawei. Eerst lekker gegeten in theatercafé Hopper, daarna naar de schouwburg. Wat een prachtig gebouw! We waren onder de indruk van de sfeer en de inrichting. Alex Klaassen was fantastisch (in mei en juni toert hij weer door Nederland, gaat hem zien! #noponies). In dit prachtige gebouw gezellig nagenoten.

De volgende dag naar Leeuwarden. Via een vriendin hadden we een adressen gekregen van een aantal vintagewinkels. Haar tips: Regverdig (Over de Kelders 4), De Plek (Ossekop 1), Over en weer (Nieuwe Oosterstraat 26), Vintagemarket (St. Jacobstraat 13). Het was een heerlijke winkeldag. Leuke winkels met mooie en goede collecties. En lekker gegeten in Post-Plaza, het oude postkantoor. Leeuwarden had vandaag zijn visitekaartje weer afgegeven. Met prachtige jassen en leuke laarsjes zijn we weer op weg gegaan naar het zuiden. Wat is Leeuwarden toch een leuke (winkel)stad; verrassende winkels met mooie dingen!

Het Oude Postkantoor, horeca in Leeuwarden

Theater De Lawei Drachten

Veel plezier met elke plevier!

Interieur De Lawei, Drachten

Alex Klaassen

Vintageshop De Plek Leeuwarden

28 december 2023

Een prachtige dag, goed genoeg om de kronkelwilg voor het huis te gaan snoeien. Even de lange ladder geleend bij buurman Anko. Wat een berg hout kwam daar vanaf.

Caroline maakte intussen een mooi kussen voor het kinderhoekje op de overloop.

En daar meteen nog meer vuurtorens opgehangen.

Nieuwe vogelplaat in de keuken

iemand takken nodig?

Een knusser kinderhoekje….

Nog meer vuurtorens in huis….

10 december 2023

Het stormt en waait, maar ook prachtige dagen met zon. Een druk weekend: Kerstmarkt in Dokkum, vergadering over café De Zwarte Arend, markt in Nes…en een optreden in it Grenaatfabryk in Moddergat. Deze locatie was vroeger een garnalendrogerij maar is nu een multifunctioneel centrum als uitbreiding van het museum in Moddergat. Als we er zijn op zondagen, gaan we altijd even langs bij gastvrouw Wiepkje en gastheer Taeke. En deze keer met muziek. Het was gezellig druk.

30 september 2023


Een prachtige zondag, mooi weer en….een optreden in Yke Muoi. Het was gezellig en voor herhaling vatbaar.

5 september 2023


Alweer een tijdje geleden dat we in de blog iets geschreven hebben. We zijn blij dat zoveel gasten genieten van het verblijf in Het Zeeroosje, Paesens-Moddergat en Friesland. We zijn blij met de complimenten die we telkens teruglezen en -horen.

We blijven ook telkens kritisch kijken en nadenken over de kwaliteit en de sfeer van het huis. Tips van gasten nemen we in overweging.

Er zijn weer aan paar nieuwe vlinders aan komen waaien op de patio en ’s avonds wordt die sfeervol verlicht door de fakkel en kleine lampjes (op zonnecellen!)

We proberen zelf ook zoveel mogelijk mee te pikken van wat de dorpen om ons heen te bieden hebben. Zoals afgelopen zaterdag de markt in Nes met kleine ondernemers die hun eigen producten verkopen: Jam, honing, bier, kaas, fruit en groente, ijs enz. Ook gaan we trouw op zondag naar het Garnalenfabriekje om wat te drinken en bij te kletsen met de uitbaters.

15 mei 2023


De tijd vliegt voorbij, zeggen ze wel eens. En soms lijkt dat ook echt zo. Een jaar geleden zijn we begonnen met de verhuur van het Zeeroosje en dat lijkt nog zo kort geleden.

We zijn blij dat zoveel gasten inmiddels gebruik hebben gemaakt van dit heerlijke vakantiehuis. Ook zelf zijn we er regelmatig geweest, al dan niet met vrienden. Nu ook met de meivakantie hebben we een hele week hier doorgebracht. Natuurlijk liggen er altijd wel kleine klusjes die gedaan moeten worden, maar we hadden ook veel tijd om te genieten.

We hebben een nieuw -oud- servies op de kop getikt wat past bij dit huis: Een origineel servies van Plateelfabriek Plazuid uit Gouda met roosjesmotief. Nu kunnen de gasten en wij op niveau dineren, lunchen en ontbijten. (-:.

De klimop op de patio is al aardig gegroeid en geeft nu al een andere sfeer. Om die te verhogen hebben we een vlinder-ornament gekocht om aan de donkere muur te hangen.

Op de overloop vonden we het nog een beetje rommelig en saai. Daar hebben we nu een zithoekje voor kinderen gemaakt. Straks komt er nog een lade met speelgoed erbij en wellicht fleurige kussens.

In de voortuin bloeien de tulpen en andere bloemen. Dat geeft ook weer meer kleur. Zo blijven we telkens het Zeeroosje verfraaien en verbeteren.

1 januari 2023


We zijn vanaf 30 december weer in ons vakantiehuis. Helaas een kleine lekkage in het dak, dus weer wat werk aan de winkel. Het weer is goed genoeg voor een wandeling langs de dijk, door het dorp en de pier. En we zijn ook even langsgegaan  bij het Garnalenfabriekje voor een kopje koffie. Dat was vandaag geopend was voor de wandelaars. En we hebben meteen gehoord wat de geschiedenis van dit bijzondere fabriekje was.

Gisteren hebben we overdag Leeuwarden bezocht. Weer een paar leuke nieuwe straten en winkeltjes ontdekt. Gisteravond hebben we na middernacht met de champagne op de dijk gestaan en we zagen overal kleine 'eilandjes' van vuurwerk in de verte. In Paesens-Moddergat werd er wel wat afgestoken, maar we zagen vooral ook vuuwerk op de eilanden, in Anjum, Oosternijkerk en zelfs in Lauwersoog. Rond een uur of een was het weer rustig in het dorp. Dat konden we helaas niet zeggen van de avond daarvoor: Carbid-schieten is hier behoorlijk populair bij de jongeren. Gelukkig gingen ze wel in op ons verzoek om ons ook wat nachtrust te gunnen: "Jawel mevrouw, u kunt nu gaan slapen...." En ook fijn dat we 's ochtends lang konden uitslapen, zo rustig als het toen was.

Buurman Anko kwam ons een foto laten zien van een ransuil die bij ons in de tuin in de wilg zat, samen met een maatje.

31 oktober 2022

We zijn in onze herfstvakantie, afgelopen week, weer in het Zeeroosje geweest. Het was prachtig weer, we hadden geluk daarmee. Natuurlijk moest er wel wat geklust worden: Een dakgootje bij de schuur, een nieuwe stortbak bij de wc, tuinonderhoud en wat schilderwerk binnen. Ook heeft een vakman de hele schakelkast van de elektriciteit voor ons vernieuwd en aangepast aan onze wensen. Nu kunnen we probleemloos onze elektrische auto opladen.

Maar we hebben ook, samen met vrienden, genoten van het huis en de omgeving. We hebben afgelopen zaterdagavond een zeiltocht gemaakt met de Willem Jacob, een schip uit de zg. Bruine Vloot. Wat een prachtige sterrenhemel hadden we op het wad! Een echte aanrader.

9 augustus 2022

In de afgelopen week zijn we zelf weer (op vakantie) in Het Zeeroosje geweest. Ook onze kinderen met vrienden hebben ons een bezoek gebracht. Gezellig dus. We hebben fantastisch weer gehad, niet te heet en niet te koud. We hebben de jongelui een beetje de omgeving laten zien m.n. Dokkum. Het blijft een leuke plaats om te vertoeven.

Maar we hebben ook weer een en ander verbeterd aan het huis: Op beide slaapkamers zijn nu rolhorren zodat we veel minder last hebben van muggen. We hebben in de voortuin flink gewied, nieuwe planten en bolletjes gezet en bloemen gezaaid. Op de patio staat nu klimop tegen de schutting. Even wachten nog tot het flink gegroeid is.

We hebben wat nieuwe dingen aangeschaft zoals een mini-stofzuiger en twee leuke strandstoeltjes. De fietszadels kunnen nu ook gemakkelijker hoger of lager gezet worden. Kortom: Weer wat comfortabeler gemaakt voor de gasten en onszelf. 

10 juni 2022

We zijn zelf weer een weekend in het Zeeroosje. Genieten van het weer, buiten ontbijten op de patio, dineren in de voortuin in het zonnetje.

Ook een beetje werken natuurlijk: We hebben o.a. twee nieuwe kunstwerken opgehangen in de keuken: Zonlicht op het Wad. (Kijk maar bij impressie!)

1 juni 2022

Inmiddels lopen de boekingen aardig binnen, vooral via Natuurhuisje.nl. Het gaat zelfs zo boven verwachting dat we rap zelf nog wat ingepland hebben. Anders komen we zelf niet meer aan de beurt. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen zelf ook regelmatig genieten van het Zeeroosje.

Tot nu waren alle gasten erg enthousiast over hun verblijf. Wij dus ook!

29 april 2022

De eerste gasten hebben een midweek doorgebracht in Het Zeeroosje. Al meteen kregen enthousiaste appjes, zelfs met foto's erbij: Bijvoorbeeld eentje van de kinderen in de bedstee: Wat hadden ze lol!

18 april

We hebben de Paasdagen zelf doorgebracht in Het Zeeroosje en de laatse hand gelegd aan de voorbereidingen voor de eerste huurder. Alle linnengoed in orde gemaakt bijvoorbeeld. Maar ook  tegoedbonnen geregeld die de gasten kunnen gebruiken bij het Theehuis Yke Muoi in Paesens-Moddergat. We hebben nu ook een beheerder gevonden die het huis gaat onderhouden, poetsen en alles klaar zet voor de volgende gasten.

3 april 2022

Vorig weekend hebben we ons vakantiehuis aangemeld bij Natuurhuisje.nl. We hebben zelf in het verleden vaak gebruikt gemaakt van dit platform en dat is ons altijd goed bevallen. Het heeft afgelopen week al meteen twee boekingen opgeleverd, maar ook onze website wordt blijkbaar gevonden want ook via die weg hebben we deze week een boeking mogen ontvangen. Het begint dus te lopen! 

20 maart 2022

We hebben dit weekend gebruikt om de huiskamer verder af te schilderen. En wat is het mooi geworden, al vinden we het zelf. Kijk maar hier. Er is een betere en grotere t.v. geplaatst, met Chromecats. Erg handig als je een Netflix-abonnement hebt. Ook de tuintafel is geschuurd en opnieuw in de olie gezet. Er is een grappig eoplossing gevonden voor het niet-zo-mooie boerenraampje: Je hebt nu 'uitzicht' op andermans erf. (-:

De laatste weken hebben we gebruikt om alle linnengoed in te kopen: Mooie hoeslakens en dekbedovertrekken, goede kwaliteit handdoeken en theedoeken. Alles opgeborgen in handige boxen zodat straks de onderhoudsmedewerker gemakkelijk aan de slag kan.

26 februari - 6 maart 2022

In het zuiden van Nederland, in ons Eindhoven ook, werd flink Carnaval gevierd. Maar wij hebben deze vakantie gebruikt om heel hard te werken aan Het Zeeroosje. Maar ook weer te genieten van de omgeving, de rust en de ruimte.

In het hele huis is nu LED-verlichting aangebracht, wel zo prettig in deze tijden waarin de stroomkosten bijna dagelijks toenemen en het is natuurlijk ook goed voor het milieu.  

In de huiskamer is een boekenkast geplaatst en daarin natuurlijk ook diverse boeken gezet. Er is een DVD-speler aangeschaft en daarvoor staan nu ook diverse DVD's in die nieuwe kast.

In de badkamer is een kastje gehangen voor de handdoeken. In de WC een kastje voor de rollen e.d..

In de grote slaapkamer hangen nu twee sfeervolle schilderijen met (klap)rozen. Er zijn twee handige bedlampjes aan toe gevoegd evenals in de kleine slaapkamer en de bedstee. Want wat is er nou fijner dan lekker lezen in bed. (Jaja, dat andere is ook fijn.😉)

16 januari 2022

Caroline heeft dit weekend de eerste schilderwerken aangepakt: De schouw is niet langer rood-groen en een deel van de houten wand staat in de grondverf. Het wordt meteen al een ander en ruimer gezicht. Straks worden de kleuren licht- en donkerblauw in combinatie met witte wanden.

Maar we zijn vooral ook flink bezig geweest met het schilderen van de huiskamer: Het rood en groen is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor lichtblauw, donkerblauw en wit. Ook de wanden, die voorheem houtkleurig waren, zijn nu wit geschilderd. Het geeft zoveel meer licht en ruimte in deze kamer. Het is nog niet helemaal klaar, er wordt binnenkort nog wat afgemaakt en dan kunnen we het resultaat laten zien op deze website.

4 januari 2022


Vandaag is dit prachtige huis in ons bezit gekomen. Uiteraard om er zelf regelmatig te verblijven, maar zeker ook om anderen te kunnen laten genieten van deze mooie locatie in het centrum van het sfeervolle Paesens-Moddergat. 

Enter your custom text for this embedded control from the Widget Settings tab in the Inspector

Enter your custom text for this embedded control from the Widget Settings tab in the Inspector